Pages

kezamx. Powered by Blogger.

Jom Lihat Proses Menyiang Ikan Paus Di Jepun

Posted by kezamx on Monday, 30 June 2014




Makhluk 30 kaki panjang telah disembelih oleh pemburu paus Jepun sebagai sebahagian daripada acara tradisional di bandar Wada, selatan Tokyo.



Daging dipsahkan dari tulang-temulang kemudiannya di goreng dan diedarkan.



Acara ini berlaku semasa musim penangkapan ikan paus pantai pertama di negara ini sejak ia dilarang daripada penangkapan ikan paus Antartika pada bulan Mac.



Jepun menganggap penangkapan ikan paus sebagai bahagian daripada warisan makanannya.


























{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Ping your blog, website, or RSS feed for Free Free Auto Malaysia Backlinks Kedai Backlink,Backlink Percuma My Ping in TotalPing.com Ping your blog, website, or RSS feed for Free ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Ping your blog, website, or RSS feed for Free ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free